Dorin Rotariu „a murit” pentru Dinamo, după transferul la FCSB. Gigi Becali a anunțat când va debuta jucătorul

de: Sorin Barbu
11 10. 2023

Transferul lui Dorin Rotariu la FCSB agită apele la Dinamo. Fanii „câinilor” se simt trădați și au scos la iveală o declarație în care jucătorul spunea că nu o să semneze niciodată cu marea rivală. Gigi Becali este încântat de această afacere și este convins că noua achiziție o să ajute echipa să marcheze câte trei sau patru goluri în fiecare meci.

Dorin Rotariu, pus la zid de fanii lui Dinamo

Gigi Becali „aleargă” de mai bine de șapte ani să-l aducă la echipa lui pe Dorin Rotariu și a reușit această lovitură, după ce fotbalistul s-a despărțit de bulgarii de la Ludogorets și nu avea contract. Patronul FCSB l-a convins să-i accepte oferta după ce i-a propus un salariu de 20.000 de euro. Negocierile le-a purtat cu unchiul fotbalistului, fostul internațional Iosif Rotariu.

Transferul la FCSB i-a înfuriat pe fanii lui Dinamo, echipă unde Dorin Rotariu a jucat în perioda 2012-2017. Cei de la „Tribuna Dinamo” au publicat un material video în care jucătorul făcea „o declarație de dragoste” și spunea:

„Nu am trădat și nu am să trădez indiferent de agenții mei și de prieteni. Am venit la Dinamo pentru a face performanță, să pun suflet și să ajung în Europa.

Lupt pentru suporteri, mă gândesc tot timpul la ei. Punctul lor de vedere contează foarte mult pentru mine. Fără ei, nu veneam la Dinamo”, afirma Dorin când juca la echipa din „Ștefan cel Mare”.

Ziua în care Dorin Rotariu a „murit” pentru suporterii lui Dinamo

Și pe contul oficial de TikTok al clubului a fost publicat un video în care apare următorul mesaj: „Fie mori erou…”, moment în care apar imagini cu un gol înscris de Dorin în poarta FCSB-ului, și continuă cu partea a doua: „Fie trăiești suficient cât să devii personajul negativ”. Poza jucătorului din această postare este alb-negru, semn că pentru Dinamo acest jucător nu mai există.

Nici oficialii FCSB nu au amintiri foarte plăcute cu Dorin Rotariu. Au negociat cu el și anul trecut, dar jucătorul nu a mai răspuns la telefon. Mihai Stoica a fost foarte deranjat de această situație.

Gigi Becali, încântat că l-a adus pe Dorin Rotariu

Gigi Becali este foarte bucuros că l-a adus pe Dorin Rotariu, chiar dacă această mutare a mărit din nou considerabil cheltuielile din bugetul de salarii care depășea deja șapte milioane de euro pe an. Nu este foarte clar unde va juca pentru că pe postul lui evoluează David Miculescu, un fotbalist care a costat 1,7 milioane de euro, dar care nu a dat randament.

„Eu am vrut tot timpul să îl iau pe Roti, dar nu am putut atunci. Da, 20.000 de euro lunar e salariul. Noi duceam lipsă de atacant, prea multe ocazii și nu marcam, acum o să marcăm 3-4 goluri la fiecare meci. Nu îl prezentăm, și-a luat mașina, și-a luat apartamentul în primire, deja mâine la antrenament, ce să mai prezentăm?”, a declarat Gigi Becali pentru www.sport.ro.

Patronul echipei a dezvăluit și când va debuta jucătorul. În studiorile de televiziune, transferul a ridicat noi semne de întrebare pentru că Gigi Becali spunea că vrea să aducă un atacant și a transferat un jucător de bandă.

„Acum, gata, nu îmi mai e teamă, în astea nouă etape putem să luăm un avans de 15 puncte. Va fi atacant, el joacă toate posturile, vârf împins, al doilea vârf și extremă dreapta. El va juca atacant, că o să fie vârf, că o să fie extremă dreaptă, o să vadă antrenorii la antrenamente, dar cert e că se va începe cu el meciul de la Voluntari”, a mai afirmat omul de afaceri din Pipera.

Dorin Rotariu a fost crescut de Poli Timișoara, club de unde a fost cumpărat de Dinamo cu 1,1 milioane de euro. În anul 2013 l-a cedat în anul 2017 la echipa belgiană Club Brugge, pentru 2,2 milioane de euro. În străinătate a mai jucat la Astana, Atromitos și Ludogorets.

Sursa FOTO: Facebook FCSB